Ajalooline traditsioon: Peetri.

Peetri kihelkonna topograafiast - Mägedest - Linnamägi

Linnamägesid ses kihelkonnas sõna otseses mõttes ei ole. Seda ei ole võimaldanudki loodusline maapinna ühetaolisus. Kõige enam võis leiduda siin vanal ajal kummaski kihelkonna nurgas asuvates soodes paokohti, kuid nendest pole säilunud traditsiooni. Linnamägi on selle piirkonna jaoks asunud Vaali mõisa maa peal Koeru kihelkonnas. Paaril kohal teabki rahvas kõnelda vanu sõjajälgi, kuid need leiavad käsituse omal kohal.
EKLA, f 200, m 11:1, 2 < Peetri khk. – Rudolf Stokeby (1929)

Linnamägi, kõrgem küngas, asub Palu küla juures Tooma talu maal. Kogu selle ümbruse heinamaa kannab Linnamäe soo nime. Traditsiooni selle kohta ei kuulnud.
EKLA, f 200, m 11:1, 7 < Peetri khk., Öötla m. – Rudolf Stokeby < Mart Kramer, 58 a. (1929)