Ajalooline traditsioon: JƵhvi.

Suuline traditsioon - Usulised liikumised. Vennastekogudused

Vennaste palvemaju on Jõhvis olnud 2, Jõhvi alevis ja Pühajõel. Vennastekoguduste liikumine on olnud õige rahulik. On küll suurel arvul käidud palvemajas, kuid see pole mõjunud võõrutavalt kirikuskäimisele. Harilikult pühapäeval enne mindud kirikusse ja siis kirikust tulles ka palvemajja. Õpetajale ja kooliõpetjaile pole palvemajas käimine meeldinud. Nad soovitanud sääl mitte käia, vanemad inimesed aga käinud agaralt palvemajas ja pannud ka nooremaile südamele, kui need kirikusse läksid, mitte ka palvemajas käimata jätta. (Liisu Pärnits, Jüri Eljas)
EKLA, f 200, m 17:2, 159/160 < Jõhvi khk. – E. Tensmann (1931)