Ajalooline traditsioon: JƵhvi.

Arhiivid - Mäetaguse vallaarhiiv

Mäetaguse vallaarhiivi nimekiri algab alles 1910. aastaga. Kuna selles midagi huvitavat ei leidunud, siis ma seda ära ei kirjutanud. Kõik vanem materjal asub vallamaja pööningul hunnikus. Polevat seni aega leitud seda korraldada. Selles hunnikus leidus kohtuprotokolle 1868. aastast kuni 1898. aastani (mitte pidevalt). Samuti vallavolikogu protokolle umbes samast ajast. Osa samadest dokumentidest olla 1918. aastal hävinenud. Arhiiv (uuem materjal) asub vallamaja kantseleis puukappides. Suurus umbes 3–4 jooksvat meetrit. Maja on puust.
EKLA, f 200, m 17:1, 34/5 < Jõhvi khk. - E. Tensmann (1931)