Ajalooline traditsioon: Jõhvi.

Asjalised mälestised - Ajaloolised talud

Omastkohast huvitavad, kuigi vast mitte otseselt ajaloolised talud, on Edise metsas asuvad kaks Mägeri talu. Nad asuvad umbes 7–8 km Edise mõisast eemal metsas (Toilast 2,5–3 km), neis taludes elavat praegu veel ühe Põhjasõja ajal siia jäänud rootsi sõduri järeltulijad. Too rootslane asunud pääle sõda sinna metsa elama, naise toonud omale kuskilt külast, ja siis elatud sääl metsas kaua, ilma et keegi nende asukohta oleks avastanud. Alles paar põlve hiljem leitud metsast talud, sel korral juba mitu, ja pandud neile ka orjus pääle. Sellele perekonnale olnud iseloomustavaks komme, et ka hiljem kõik pojad jäänud sinna metsa elama. Aja jooksul tekkinud sinna terve asundus, kord olnud sääl 7 talu. (Mart Mägar)
Viimasel ajal on siiski sellest traditsioonist loobutud ja praegu on sääl ainult kaks talu.
EKLA; f 200, m 17:1, 11/2 < Jõhvi khk. - E. Tensmann (1931)