Narva raudteesild

Talvet olivat pallo pikkemat ja külmemat. Kanget pakkaset olivat. Ajas tie umbe. Enne käisivat suuret vuorit obosig(a) tiet müöd(a). Kui johtus üks moisnikka soit(a)ma neile vasto, siis pidi tämäle tiet andama ja kübär pääst välla vott(a)ma ja tädä teretama. Vuorit läksivat Petterburi ja Tall(i)nn(a) ja viina vaadit olivat pääl. Sinna viidi kaiksugu kaubat. Vahel toivat tagas(i) ka toidukraami. Enne raudiet ei jolt. Esimest raudiet kui Narva tehti, siis miä olin kaheksa aastane pojak(e)n. Narva raudsilda tuodi laivaga Narva Joesuu. See oli süks(ü) aiaga. Meri oli lahti, a jogi oli kovasti jääs. Siis oboseg(e) sedä veideti, raudsilla kraami Narva. Siis akkati silda ehitäma. Me kävem(ä) ka sedä silda vahtimas isäga. Kui esimeset rongit akkasivat soitama, siis kävi pallo rahvast sedä vahtimas. Oboset kartasivat sedä rongi ka este. Mehet siis rääkisivat omakeskis, tellat soitat ilma obositt(a). Ei ol(e) obosi egä midägi ies.

Tagasi kihelkonnakaardile Tagasi üldkaardile
Ajalugu