Aa ja Moldova väljal

Aa mõisas oli kord kuri kubjas. Teda hüüti mustaks kupjaks. Igal hommikul ja iga kord kui tööd alati, virutas ta kõigile teomeestele kepiga selga. Ühel keskhommikul pidasid mehed nõu, et vaja kupjale nahapeale anda. Noh eks siis kubjas tulnudki ja virutas esimese hoobi noorele, tugevale teopoisile. See haaras kupja kinni ja sai tast kerge vaevaga võitu. Teised mehed lubasid esiti appi tulla, aga siis pandi aga künniga edasi. Teopoiss peksis kupja läbi ja laskis ta lahti. Aga pärast püüti kinni ja pandi sõduriks. Kõik tahtsid kupjast lahti saada ja kõigile oli rõõmuks, kui ta ükskord kukkus kaevu. Aga üks teomees läks rääkis mõisas ära ja kubjas päästeti. Kord läks kubjas kirikusse. Varja jaamas olid sõdurid ees. Need nägid kubjast ja tahtsid teda peksta, aga kubjas sai plehku. Pärast olevat kubjas end poonud rihmaga kase otsa. Sestsaadik nimetatakse seda kaske "rihmakaseks".

Tagasi kihelkonnakaardile Tagasi üldkaardile

Aa ja Moldova väli