227. Vares uputab pojad

Vares elan oma poegadega järve ääres. Tuln sõuke asi ede, et tuln üle järve elama minna. Pojad pole veel lennata oskan ja vana vares vetn nõuks nee oma selgas üle järve viia. Jõudn esimise pojaga poole järve kohta, kui vana varesel tuln meele oma poegi natuke proovida, mis nendest saab.

Küsin siis poja kääst:

"Mis sa siin tegema hakkad, kui sa suureks saad?"

Poeg kohe seletama, et ta hakkab siis ema eest hoolt kandma. Vana vares mõtlen, et sellest kasub üks valelik laps, ja lasn poja seljast järve kukkuda.

Sedasamati juhtun teise, kolmanda ja neljanda pojaga. Viies poeg ütlen, et kui ta suureks saab, siis ta hakkab oma laste eest hoolitsema.

Selle poja viin vana vares kenasti üle järve teisele kaldale elama.

227. Vares uputab pojad. ERA II 276, 400/01 (8) Karja, Pärsamaa v., Pamma k. - Oskar Grepp < Miina Nurm, s. 1874 (1940). - AT 244 C* - 4 t.