113. Siga tapab hundi

Kord söönd vana emissiga karjamaal, põrssakari ümber. Äkki tuleb metsast hunt, tahab põrsastest omale ka saaki saada. Põrssad aga jooksevad vana emise juurde. Hunt läind ikka taga, vana emis söönd edasi ja pole asjagi teind. Hunt hakand ühte põrsast kinni haarama, vana emis karand võhadega*1 hundi kõhust kinni ja hunt jäänd istuma.

Pererahvas tulnud sigadele süüa tooma, kohkudes näevad, et hunt istub sigade juures, sooltekimp kõrval, ei saa enam kuskile. Inimestel ei jäänd muud nõu, kui löönd hundi maha.

*1 kihvadega

113. Siga tapab hundi. E 64357/8 (21) Jõelähtme, Nehatu v., Muuga k. – V. E. Poissmann < Liisu Piilberg, 83 a. (1929). – [Mtº 140] – Härg tapab hundi 11 t. Samal kombel iseloomustatakse tänapäeva jahimehejutus ka head koera.