Vastseliina pärimus

Muusika

Tagasi esilehele

RKM II 364, 176 (2) < Vastseliina khk., Juraski k. < Rõuge khk., Saaluse v. - Kristi Salve < Alfred Tsähkna, s. 1889 (1980) Sisestas Salle Kajak 2002, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Pidude jaoks olli lõõtspilli, kandle, viioli.

RKM II 364, 178 (12) < Vastseliina khk., Juraski k. < Rõuge khk., Saaluse v. - Kristi Salve < Alfred Tsähkna, s. 1889 (1980) Sisestas Salle Kajak 2002, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Ehal kävveh võeti pill ka üteh, kannõl ja viiol. Kui sisse lasti, sis lõppe mäng är, sis olli joba tõine mäng.

RKM II 364, 393/4 (1) < Vastseliina khk., Luhte k. - Kristi Salve < Lonni Soon, 78 a. (1982) Sisestas Elmo Piir 2008, kontrollis Salle Kajak 2008
Karjas käiva, sis teiva piibarit. Lepast kooriti, sis keerati kokku. Keel leigati vällä. Kui poisi aiva tuu piibariga, sis kostse kaugele. Pille teiva ka lepast ja pajust. Puu kloppe vällä. Tuud teinu me ka, tütärlatse. Piibarit saa-as me tettä. Mõni tei mitme tsälguga ka tuu pilli, sis sai sõrmiga mängi.