Setumaa pärimus

Rahvaastronoomia

Tagasi esilehele

E 80766 (7a) < Setumaa - P. Holvandus, Petseri Ühisgümn. õpil. (1932) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Kui perekonnapea sureb täiel kuul, siis maha jääv majapidamine saab tubli, jõukas ja korralik. Samuti on ka noorel kuul. Aga kui peremees sureb vanal kuul, siis mahajääv majapidamine saab vilets ja viimati hävib koguni.

RKM II 30, 67 (89) < Setumaa, Mäe v., Usenitsa k. < Setumaa, Järvesuu v., Tonja k. - Veera Pino < Irina Pino, s. 1896 (1949) Sisestas Eva-Kait Kärblane 2005, kontrollis ja redigeeris Mare Kõiva 2005
Kuu teretämine
Ko nuur' kuukõnõ om luud, sis ko edimäist kõrd näet, sis teretädäs, heidetäs rist(i)kene ette.