Puhja pärimus

Rahvaastronoomia

Tagasi esilehele

E 81907 (1) < Puhja khk., Kavilda v., Põnska t. - V. Hünerson, Tartu Tütarlaste Gümn. õpil. < Mari Lõhmus, 63 a. (1932) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Kartuleid tuleb maha panna täiskuul ja kui taevas on tükilises pilves.

E 81907 (2) < Puhja khk., Kavilda v., Põnska t. - V. Hünerson, Tartu Tütarlaste Gümn. õpil. < Mari Lõhmus, 63 a. (1932) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Kapsas tuleb maha panna täiskuul ja ainult kas teisipäeval, neljapäeval või laupäeval.

ERA II 30, 462 (9) < Tartu l. < Puhja khk. - Paul Ariste < Liina Parts, 42 a. (1930) Sisestas USN, kollatsioneeris Mare Kalda
Linnu läheva talvess Egiptuse-maale või kohe keski läheb. Linnutii järgi läheva.