Puhja pärimus

Rahvakalender

Tagasi esilehele

E 80781 < Puhja khk., Konguta v. - õpilane < Koger, 84 a. (1932) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Palmipuudepüha ehk nagu neid nimetatakse, urbepüha hommikul käivad poisid pajuurbadega tüdrukuid äratamas, et siis selle tasuks pühade ajal mune saada. Kes aga urbadega äratamas ei käi, sel ei ole ka õigust mune saada. Usutakse ka, et urbadega löömine toob tervist terveks aastaks ja kaitseb nakkushaiguste eest

E 82043 (4) < Puhja khk., Kavilda v., Saare k. - Laine Kivi, Tartu Tütarlaste Gümn. õpil. < Miina Uibo (1932) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Jüripäeval joosti kolm korda ümber maja, puru põlles. Sellega loodeti, et suvel leitakse palju linnupesi. Mainitud tähtpäeval ei tohtinud keegi puid või hagu raiuda, et suvel vähe äikseilmu oleks.