Nõo pärimus

Rahvaastronoomia

Tagasi esilehele

E 74492 (3) < Nõo khk., Luke v., Luke k., Kilgi t. - Aleksander Kikerpill, 15 a., Tartu õpil. (1931) Sisestas Pille Parder 2003, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
On vana-aasta ööl palju tähti taevas, siis saab tuleval aastal palju vilja ja noori loomi.

E 82115 (3) < Nõo khk., Ropka v. - H. Mart, Tartu Tütarlaste Gümn. õpil. < L. Bauman (1932) Sisestas Eda Pomozi 2001, kontrollis Luule Krikmann 2005, parandas Eva-Kait Kärblane 2005
Kui taevas päikese loojenedes punane, on järgmisel päeval kuiv ilm.

ERA II 241, 437/8 (4) < Nõo khk., Luke v., Järiste k., Alakuke t. < Kambja khk., Kõlleste v., Prangli k. - Anni Kukk, Luke algkooli õpilane < Anna Kukk, ? a. (1939) Sisestas Eva-Kait Kärblane 2001, redigeeris Mare Kalda
Kuidas inimene, kes kuutõbis olnud, puu otsa roninud.
Öösi, kui kuu paistis inimese näo pääle, tulnud sellele kuu-tõbi. Siis läinud see inimene välja ja roninud puu otsa ja tulnud ilusti alla tagasi. Aga kui keegi hõikas, et kuhu ta on roninud, siis kukkunud ta alla.