Kambja pärimus

Targad, nõiad, prohvetid

Tagasi esilehele

ERA II 242, 404 (8) < Kambja khk., Kodijärve v., Rumaski t. - Endla Loos, Nõuni algkooli õpilane < Anna Nurm, 72 a. (1939) Sisestas Eva-Kait Kärblane 2002, kontrollis Anne Kaaber 2002, redigeeris Kairika Kärsna 2003
Enibete (ennemini) on olnud Palaniku koht, kus elanud üks naisterahvas, kes kuulutanud kõik ette, kust on haigus saanud ja kuidas seda arsti, et sel olnud Seitsme Moosese piibel ja sellega arstinud ta rahvast.

RKM II 392, 63 (15) < Kambja khk., Talvikese k. - Erna Tampere < Leida Kahre, s. 1915 (1985) Sisestas USN, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Ruus - pahus, läbi kasepaha lasti vett, tuu pidi ruusi ravima. Läbi suitsusauna keresse lasti vett ja sellega pesti pahust, see pidi ära ravima. Minu kasuema isa oli Palu talus sepp. Kui kellegil pahus tulli, läks Palu sepa juurde. See võttis sinise paberi, kirjutas pliiatsiga vasaku käega sinna midagi pääle ja kriipsutas maha. Pani paberi pahuse pääle ja sai terveks.