Kambja pärimus

Ilmaraamat

Tagasi esilehele

RKM II 392, 54 (9) < Kambja khk., Voore k. (end. Talvikese k.) < Pihkva obl., Ruusmäe-Rogosi k. - Erna Tampere < Lilli Jänes, 77 a. (1985) Sisestas Salle Kajak 2002, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Kui luiged läksid, sis oli ikka lumi oodata.

RKM II 392, 57 (16) < Kambja khk., Voore k. (end. Talvikese k.) < Pihkva obl., Ruusmäe-Rogosi k. - Erna Tampere < Lilli Jänes, 77 a. (1985) Sisestas Salle Kajak 2002, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Seitsmevennapäeval vaadati ilma, et kui sis sajab, sis sajab seitse nädalat.

RKM II 392, 388 (93) < Kambja khk., Logina k. (end Alla k.) - Merrit Kiho < Albert Käärik, 73 a. (1985) Sisestas USN, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Kui sügisel ei taha lehed puust pudeneda, öeldakse, et tuleb pikk ja külm talv.

RKM II 392, 389 (98) < Kambja khk., Logina k. (end Alla k.) - Merrit Kiho < Albert Käärik, 73 a. (1985) Sisestas USN, kontrollis Anne Kaaber 2003, parandas Kairika Kärsna 2003
Kui pihlal palju marju, tuleb sügisel palju vihma.