Helme pärimus

Uued laulud

Tagasi esilehele

ERA II 23, 301 (2) < Helme khk., Riidaja v. - Hans Martin (1930) Sisestas USN, kollatsioneeris Luule Krikmann, parandas Mare Kalda
E.R.A. poolt on avaldatud küsimus: Kes ja milline on Kaevu Ants (kao Ants)? Kao Antsu ei ole ma kuulnud siinpool, küll on siinses ümbruses vanemal ajal elanud isik keda kutsutud Kau Antsuks ja kellele ümbruskonnas lauldud: "Kus hunt muneb, või teeb muidu poegi; kas Kau muneb või teeb pasaritsikuid?" Siinsed vanemad inimesed ütlesid küll o asemel u, aga siiski ei või ma otsustada, kas siinmainit Kau'l on midagi ühtlust Teie poolt otsitava Kao'ga. Võtsin endale julguse piirduda ainult eelseisva märkusega.