Hargla pärimus

Ilmaraamat

Tagasi esilehele

ERA II 115, 16 (24) < Hargla khk., Taheva v. < Hargla khk., Mõniste v. - Selma Kutti < Liis Peltser, 77 a. (1935) Sisestas USN, kollatsioneeris Mare Kalda 2006
Kui "sõkl" (tähekogu) enne jõulu kolm nädalat maha tuleb, saab hää suvi.

ERA II 115, 49 (17) < Hargla khk., Taheva v. - Selma Kutti < Leena Karh, 78 a. (1935) Sisestas USN, redigeeris Mare Kalda 2006
Kui Sõel enne talvistepühi maha tuleb, saab hää suvi.

ERA II 156, 517 (65) < Hargla khk., Vastse-Roosa v. - Lehte Kuus, Vastse-Roosa algkool (1937) Sisestas USN, kontrollis Kadi Sarv, parandas Lennart Peep
Kui mets kohiseb siis tuleb vihm.

ERA II 156, 517 (66) < Hargla khk., Vastse-Roosa v. - Lehte Kuus, Vastse-Roosa algkool (1937) Sisestas USN, kontrollis Kadi Sarv, parandas Lennart Peep
Metsa mühisemisel tuleb rahe.