Harilik naistesõnajalg Athyrium filix-femina

Kõige levinum sõnajalaliik Eestis. Kasvab varjukates metsades ja võsastikes. Eelistab niiskemat kasvukohta. Naistesõnajalaliste sugukonnast, mitmeaastane. Lehtrina kasvavate lehtede kõrgus on 30 kuni 100 cm. Lehed õrnad, suvehaljad, erkrohelised kuni kollakasrohelised. Lehelaba kahelisulgjas, teisejärgu lehekesed sulglõhised või saagja servaga. Lehelaba laius on suur, kuni 0,5 meetrit. Leheroots on labast tunduvalt lühem, alusel laienenud, tumepruun, tihedalt kaetud pruunide sõkalsoomustega, ülalpool kollakas. Eospead oranžid kuni kollakaspruunid, kõverad (hobuseraua- või komakujulised). Eospeade kuju ja värv on üks oluline määramistunnus naistesõnajalal. Eosed moodustuvad juunist septembrini. Risoom lühike ja jäme, kaetud tumedate sõkalsoomustega.