Tekst

Võta uue aasta õhtal üks must kass, kel mitte üks valge plekk külges ei ole ja pane tema pajasse ja pane pajale tubliste tuld alla ja kieda sie kass nii ära, et temal liha luude pialt maha langeb. Siis võta tema pajast ja sia omale peil ette ja hakka ükshaaval neid kointa lahti lahutama ja iga kord, kui kondi oled lahti saand, siis vahi iga kord peeglisse, siis soavad kõiksugu hirmutavad kujud nähtavalle tulema. Aga neid ei ole sugugi tarvis mitte karta. Sõnni kui sa selle kondi kätte saad, mis kõiksugu imet võib teha. Ja sie esimene ime on sie, et sa oma nägu mitte enam peelist ei näe. Siis hoia seda konti omal eluaeg järel, sie saab kõik so soovid täitma ja sa võid ilma nägematta vaimu kombel igal pool ümmer uitada.

Must kass nõidusevahendiks.
Üle 10 kirjapaneku.
* peil – peegel

Kose

T. Viedemann

1892

H II 37, 619 (5) < Kose khk – T. Viedemann (1892)

Vana- ja uusaasta

MAAGILISED TOIMINGUD, NÕIDUS

610

8828
/ / /
Citation
“Võta uue aasta õhtal üks must kass …,” Eesti rahvakalender, accessed April 26, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/52828.