Tekst

Lihula pool on moodis teha näärikaru ja nääripoiss on seal peaaegu teadmata. [---] Salkkond noori tuleb kokku ja üks paneb omale karvase kasuka selga, maski ette ja siis tolgendab neljakäpukil mööda tuba ringi. Kui ta hästi ei tee vigurid, selleks on siis suur pikk poom, millega karut peksetakse. Kui tants on läbi, siis peab iga peremees andma karu tantsu heaks midagi. Kui midagi ei anta, siis saab näärikaru vihaseks ja lõhub kõik, mis iganes ette juhtub. Et seda paanikat ära hoida, peab iga peremees ise teadma, et karu peale tantsu väsind ja midagi süüa tahab. [---]

Karu.

Lihula

M. Kongo

1932

E 73106 (4) < Lihula khk – M. Kongo (1932)

Vana- ja uusaasta

MASKEERIMINE JA ROLLIMÄNG

59

8277
/ / / / /
Citation
“Lihula pool on moodis teha näärikaru …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/52277.