Tekst

Ühevahe oli see jõulohomikone ümberhulkumine väga suur, siis käisid täiskasvand mehed ühest perest teise, mis nüüd ka nendasama tehjakse, aga mitte enam homiko. Entisel ajal, kui alles vana mõisateenistus oli, siis käisid teomehed, need said siis tütrukute käest sukapaelo ja mõned ka kindud, tubakakottisi; muitugi mõista, et need üksi said, keda neiud omale soovisid, iga neio andis siis ikka selle poisile, kellele ta ennast soovis.

Mööda küla käimine.
Läänesaartel oli kombeks eriti külanoorte perest peresse käimine, mujal rohkem sugulaste külastamine ning noorte kooskäimised üksikutesse peredesse.

Valjala

M. Kolm

1890

H II 18, 537 < Valjala khk – M. Kolm (1890)

PEOD JA KOOSKÄIMISED

Külaskäigud

156

7233
/ / / / /
Citation
“Ühevahe oli see jõulohomikone ümberhulkumine väga suur …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/51233.