Tekst

Kunagi on kadriõhtul tehtud „kroogutill“. Mees käinud käpili, kaks lina ümber ja õlgi täis topitud. Kaks kurikat (tõlva) olnud käes (lõugadeks) ja pudeliga vett taskus. Vett jooksnud põrandale. Teisel olnud kotiga lund kaasas, see raputanud lund põrandale. Kroogutill jälle ahminud lõugadega lund (s. o. peksnud kurikatega). [---] Kui kadriõhtul on kadrid kuskil talus parajasti tantsinud, siis on maskeeritud loomad (toonekurg, kroogutill jne.) tulnud sisse tantsijate hulka. Kroogutill oma tõlvadega tahtnud klõpsutada mööda jalgu, toonekurg tantsinud kulbiga. Oi seda kisa, mis siis olnud! [---]

Krokodill.
Harvaesinev.

Puhja

R. Viidebaum

1934

ERA II 78, 314/5 (12; 14) < Puhja khk – R. Viidebaum (1934)

Kadripäev

KADRISKÄIMINE

Maskid

109

6543
/ / / / /
Citation
“Kunagi on kadriõhtul tehtud „kroogutill“ …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/50543.