Tekst

[---] Sandid tantsisid siis, kui neid tuppa sisse oli lastud, siis hakkasid nad ise paarikaupa „pulka“-viisi pääl kas pilli järele ehk võera häälega lauldes ehk laulu- (pulka-) viisi pääl [---] tantsima, mis lühikest aega kestis. Nendel oli minu isa jutu järele vanast vahel ka midagi hernehirmutuse sarnast teiseks tantsijaks tehtud olnud enese jaoks ja vahel teine veel enesele selga. Kuid pererahvast nad küll õieti tantsima ei võtnud, kui nii, vahel, nalja või viguri pärast. Nad võisid ka küll siis, kui neil tants läbi, aeglaselt kannaga vastu maad tõmmates ringi marssida. [---]

Nukk.

Võnnu

R. Sordla

1977

RKM II 328, 183 < Võnnu khk – R. Sordla (1977)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Maskeerimisviis

163

5987
/ / /
Citation
“Sandid tantsisid siis …,” Eesti rahvakalender, accessed April 27, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49987.