Tekst

[---] Mardipääva õhtu oli kääs; kõik need, kes ennast arvasid selleealised olema, et sandimardiks minna, kogusid endid ühte kohta ja pidasid nõu, kuhu nüüd kõigepealt tuleb minna. Kui viimaks otsus kääs oli, hakati mööda peresid toidukraami korjama. Selle tarvis oli nende eneste hulgast üks niisugune vanem teumees välja valitud, kes hästi laulda oskas. Seesugune oli mardisantide isa. Ka üks naesterahvas, niisamasugune kui see eelnimetatud meesterahvas, olnud ära valitud: tema olnud siis ema. Riietest tehtud lapsemooduline kuju olnud neil lapseks. Nõndaviisi tulnud nad pere ukse ta[ha] laulma. [---]

Nukk.

Kadrina

J. Nante

1888

H II 10, 239 < Kadrina khk – J. Nante (1888)

Mardipäev

MARDISKÄIMINE

Maskeerimisviis

159

5983
/ /
Citation
“Mardipääva õhtu oli kääs …,” Eesti rahvakalender, accessed April 19, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49983.