Tekst

Hingesandid käisid talust talusse läbi. Valged linad olid ümber. Märdi ja kadri vahepeal oli see käimine. Iga õhtu käidi. Laulsid ukse taga „uu-uu-uu“. Sõnu ei mäleta. Oigamise moodi oli. Toodi söögid-joogid laua pääle ja läts trall valla. Ega õhta mindi uude kohta. Mitu küla käidi läbi. Anti karaskipäts kaasa. Või mis oli, õunu ja raha mõnest kohast. Siis sai simman tehtud, kui raha sai; kompvekke ja präänikuid toodud. Kadri ja märdi ajal oli samasugune nali. Oli oodetu päris, millal nüüd tulevad. Seitse-kaheksa, kuni kümme oli kamp suur. Tüdrukud-poisid kogusid kokku,

Hingesandid.
Levinud Mulgimaal, eriti Karksi, Paistu khk.

Paistu

L. Briedis
A. Väljaots

1970

RKM II 273, 14/5 (24) < Paistu khk – L. Briedis ja A. Väljaots (1970)

Hingedeaeg

HINGEDE KODUSKÄIK

76

5752
/ / / / / / /
Citation
“Hingesandid käisid talust talusse läbi …,” Eesti rahvakalender, accessed March 28, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49752.