Tekst

Laadaõhtat pieti mihklip[äeva] laada aeges. Noored tüdrikud kietsid kardulid ja kaapsad lihaga ja sõid. Üks koht oli, kus seltsis kietsid ja ärä sõid. Kodust võtsid ja kietsid, sie oli noorde inimeste lõbu. Tahtsid ilma poisteta süvvä, aga poisid nägid, kus küök suitseb – väljaküökis kietsid, poisid läksid juure ja siis sõid seltsis ärä. Toa juures sõid või laudas, kus nad magasid. Sie oli õhta, kui vanad inimesed magasid. Kui luadale mindi, mõnikord sai teisel päeval tulla, aga kui tuul vasta ja torm, olid mõnikord terve nädäli ärä. Nüüd ju kävväs mootoritega, siis olid purjupaadid, ikka purjuga.

Laat, laadalkäimine.
Ülemaaline.
Noorte kooskäimised toiduvalmistamisega on Kihnu erijoon.

Kihnu

R. Viidalepp

1948

KKI 7, 396/7 (2) < Kihnu khk – R. Viidalepp (1948)

Mihklipäev

LAAT

51

5305
/ / / / /
Citation
“Laadaõhtat pieti mihklipäeva laada aeges …,” Eesti rahvakalender, accessed April 20, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49305.