Tekst

Rüämaarjapäiv. [---] Sõs peetäs laatu ka’. Rohkõmb noorõ’ läävä’ ja näitsiku’ ja poisi’ hindäle ostma suvitsõ palga iist. Kar´usit ka’ viiäs laadulõ. Vinski küläh oll üts kar´us, võet too kaubaga, et anti tälle muud mis anti, ja maarjapäävä Petserihe ka’. A kiäki taha-as tuul pääväl karja minnä. Ni’ märge’, et me üteki-i timäle. Poiskõno oll olnu tii veereh karaga, tulnu kodo, ni’ ütelnü: „Tiia-i, mis see täämbä om, rahvast vuur mööda Petserihe nigu maarjapäävä õnnõ.“

Laat.
Teade karjasele püha andmisest veel Iisaku khk. Üldiselt olid karjasekaubaga lepitud vabad päevad suvistel ja jaanipäeval.
* taha-as – ei taha; ni’ märge’ – nii otsustasid; ütleki-i – ei ütlegi; tiia-i – ei tea; täämbä – täna; õnnõ – ainult, vaid

Setu

E. Kirss

1938

ERA II 194, 350 (30) < Setumaa – E. Kirss (1938)

Rukkimaarjapäev

PÜHITSEMINE

18

4963
/ / / / /
Citation
“Sõs peetäs laatu ka’ …,” Eesti rahvakalender, accessed March 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/48963.