Tekst

Jaaniöösel otsivad tüdrukud üheksat sugu lillesi ja lähävad risttee peal neist krantsi punuma; aga ise nad ei tohi siis sel öösel üksteisega mitte sõnagi rääkida. Saab kell 12 krants valmis tehtud, siis lähevad kui tummad kodu ja panevad kransi pea alla ja heidavad magama, siis peavad oma peigmeestest kõige paremat und nägema. Hommikul lähevad metsa ühe puu juurde ja kõnnivad tagurpidi kolm sammu puust eemale ja viskavad kransi üle parema õla puu otsa. Kui krants puu otsa jääb, siis peavad nad tõeste sel aastal mehele saama, aga kui maha kukub, siis valuta ja vaevle see aasta veel.

Pärg puu otsa.
Pärja viskamisest puu otsa mõned teated.

Ambla

J. Neublau

1897

E 33932/3 (2) < Ambla khk – J. Neublau (1897)

Jaanipäev

INIMSAATUSE ENNUSTAMINE

691

4253
/ / / / / /
Citation
“Jaaniöösel otsivad tüdrukud üheksat sugu lillesi …,” Eesti rahvakalender, accessed April 25, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/48253.