Tekst

Ku peremees taht, et kellegi võõras loom temä einämaa pääle es pea putma, sõs sai ta unti sedäviisi einämaa manu vahisse panna: jüripäeva ommuku enne päevä pidi peremees kolm kõrda ümmer einämaa käimä, sõs einämaa nurga pääl kupitsa man nimetsesõrmest 3 tilka verd puupääga väitsega vällä laskma (lõikama) ja väitse einämaa nurga sissi pistmä. Nõndapea ku sõs mõni loom einämaa pääle tuli, oli unt kohe sääl ja mur´s maha, kas ta ka või Venemaalt sinna oles tullu. Aga es tohi ka sõs enämb omagi loome niidu pääle laske, neid oles unt nõndasama ka ärä murdanu.

Hundi panemine heinamaavalvesse.
Ainuke kirjeldus.

Tarvastu

Feldfebel

1896

H II 55, 264 (1) < Tarvastu khk – Feldfebel (1896)

Jüripäev

PÕLLUNDUS

Hein

122

2578
/ / / / / /
Citation
“Ku peremees taht, et kellegi võõras loom temä einämaa …,” Eesti rahvakalender, accessed April 29, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/46578.