Tekst

Ma tean seda, kus igavene padin oli: nuudipäeval oli see. Poisid tulid, õlest keeratud nuudid olid käes, nendega pekseti pühad välja ja õlleankru punnid kisti eest. Tüdruk kätte saadi, siis pandi kotti, kartulikotti ei mahtunud, siis võeti voodikott. Viidi teise külasse, lasti lahti seal, mine kuhu tahad. Karjusid: „Pühad välja!“ ja „Pühad välja!“ Nuudipäev on 7. jaanuar, järgmine päev pärast kolmekuningat. Siis oli see õlle lõpetamine, sellepärast tuldigi. Punnid olid puust tehtud, need tõmmati ära. Siitnurga punnid viidi ükskord siiapoole jõe ja põletasid ära. Õlut oli otsas juba ja põletasid ära. Abielus mehed ei käind, need olid poissmehed.

Nuutidega „pühi välja ajamas“.
Üldine.

Harju-Madise

M. Hiiemäe

1990

RKM II 434, 21/2 (13) < Harju-Madise khk – M. Hiiemäe (1990)

Nuudipäev

PÜHITSEMINE

19

249
/ / / / /
Citation
“Ma tean seda, kus igavene padin oli …,” Eesti rahvakalender, accessed April 24, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/44249.