Tekst

Ko mihklepäävä ol’l praasnik, sis tuude papp jo maamihklipääväh ar sinnä praasnikinulka. Tul’l ilma kutsmalda’, võtt voorihobõsõ vai tul’l uma hobõsõga’. Sis maamihklipääväh jo nakas k’auma tallo piti ja külli piti – üttege tallo jätä-äs vaihõllõ, kõik käve läbi, kutste vai kutsutav-as. Egält puult ante papilõ vatsk ja oina kaalaturi – tuu ol’l sääne papi ports. Tuu kaalaturi om kõkõ kehvep liha. [---]

Praasnik pühakujuga.
* mihklepäävä – siin pokrovipäeva nimetusena; praasnikinulka – praasnikukolkasse; k’auma – käima; jätä-äs – ei jäta; kutsutav-as – ei kutsuta; vatsk – puhas leib, nisuleib; kakk

Setu

V. Pino

1959

RKM II 135, 83 (21) < Setumaa – V. Pino (1959)

Mihklipäev

PEOD, KOOSKÄIM1SED

39

5293
/ / / / /
Citation
“Ko mihklepäävä ol’l praasnik …,” Eesti rahvakalender, accessed April 28, 2024, http://www.folklore.ee/erk/items/show/49293.